AVG informatie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Per 25 mei 2018 is de AVG van toepassing. Door de AVG krijgen mensen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun persoonsgegevens. Hun privacy rechten worden namelijk versterkt en uitgebreid.

Een persoonsgegeven is informatie die herleidbaar is tot een persoon. Voorbeeld van een persoonsgegeven is een naam of een huisadres, maar ook e-mailadressen kunnen persoonsgegevens zijn.

In het kader van de AVG dient B&B De Koning u te informeren over hoe met de door u verstrekte persoonsgegevens wordt omgegaan:

 

Kort samengevat: B&B De Koning bewaart alleen die gegevens die u als gast aan ons heeft verstrekt. Na 7 jaar worden deze gegevens verwijderd.

 

Door aanmelding op onze website en/of boeking verklaart u zich akkoord met het beheren van de door u verstrekte persoonsgegevens.

 

  • De adres- en e-mailgegevens van een gast zijn nodig om een factuur te maken. Deze persoonsgegevens zijn noodzakelijk voor de uitvoering van een overnachtings-overeenkomst met de gast.

 

  • De persoonsgegevens van een gast zijn nodig voor het nachtregister. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor het nakomen van gemeentelijke verplichting. De volgende persoonsgegevens zijn noodzakelijk voor het bijhouden van het nachtregister: voorletters en naam, adresgegevens, geboortedatum en plaats.

B&B De Koning maakt GEEN kopieën van identiteitsbewijzen en neemt GEEN bewijzen in bewaring.

 

Persoonsgegevens die via onze website worden verzameld (d.m.v. het invullen van het boekingsformulier), of via email of telefonisch door uzelf aan B&B De Koning verstrekt worden, gebruiken B&B De Koning alleen voor het opmaken van uw factuur en het bijhouden van een nachtregister. Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt dat alleen die gegevens worden gebruikt die u zelf actief heeft achtergelaten. U kunt te allen tijde de door u of aan u verstrekte persoonlijke gegevens laten wijzigen.

Hiermee voldoet B&B De Koning aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Bekijk of download de Wet bescherming persoonsgegevens op Overheid.nl.

 

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. Hierbij worden onder andere het IP-adres van de computer, de aangeklikte informatie en het moment van inloggen geregistreerd. B&B De Koning gebruikt deze gegevens alleen om de statistieken op de website te bekijken en de website te blijven aanpassen op de wensen van de websitebezoeker. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

 

 ——————————————–